Профил

Маратонки - маркови или реплика?

В Българската народопсихология маратонките са на особена почит, а марковите маратонки са признак на успех. Самата дума маратонка е нарицателно за една голяма категория спортни обувки(обувки за бягане, за разходка, баскетболни обувки, обувки за тревни покрития и др.).

Но какво кара българина да обобщи всички тези спортни обувки в една единствена дума - маратонка?! Личното ми мнение е, че това се дължи предимно на факта, че тези спортни обувки са сравнително евтини и в същото време удобни за носене, а и с тях изглеждаш "фешън".

Напоследък популярност набраха т.нар. маркови маратонки - реплика. И въпреки, че самото словосъчетание "маркови маратонки - реплика" е взаимно изключващо се, поради ниската си цена се радват на завиден успех.

Може би тук е момента да кажа и какво представлява "реплика"-та. Това е продукт, имитиращ определена търговска марка но с много лошо качество. Обикновено такива продукти се произвеждат в съмнителни фабрики, с некачествени материали без никакъв контрол на качеството. Най-засегнати от възпроизвеждането на търговска марка при спортните стоки са Adidas, Nike, Puma, Reebok, и в по-малка степен Kappa, Umbro, Asics и др.  

Как да се предпазим от маратонки - реплика ?! Първо трябва да кажа, че фалшивите маратонки приличат на външен вид изцяло на оригинала и дори опитно око може да се заблуди. Разликата идва с по-малкия живот на обувките в резултат на некачествени материали. Маркови маратонки закупени, или внесени от западна европа е гарант за качество.

И не на последно място бих си позволил да предложа сайт в България от който можете да закупите евтини маркови маратонки, при това напълно оригинални внос от Англия. Надявам се да съм Ви бил полезен.

markovimaratonki.blogspot.com

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
Блогът на tovidebne

Категории · Архив

рекламирай тук

Блогове, които чета